Kedves Látogató!

 

Amikor 1996-ban Gépészmérnökként végeztem,nem gondoltam volna, hogy az azóta eltelt évek alatt egyre közelebb kerülök ahhoz a munkához ami minden nap örömmel tölti el szívemet. Az elmúlt időben tevékenykedtem belsőépítészeti feladatokban, lakás és házfelújításokban, lakberendezési és épületszobrász vállalkozásban és nem utolsó sorban bútorfelújításban. Ez a folyamat segítséget adott abban,hogy lássam egy bútor megszületésének,elhasználódásának, halálának és feltámadásának pillanatait. Európai lakberendezési kiállítások (Verona,Brüsszel,Antwerpen…stb) és Nyugat Európai bútoripari vállalkozások látogatásával össze tudtam kapcsolni a mai modern értékrendet, az emberek hagyománytiszteletével és azokkal a népi motívumokkal amiket a jelen kor embere szomjúhozik nap mint nap.

Oldalunk és egyben Missziónk a célból született,hogy segítse egymásra találni a megmentett, felújított, régi bútorokat és azokat, akik szeretik ezt a rusztikus, időnként újragondolt formavilágot. Az elmúlt időben akkora kereslet mutatkozott egyes darabok iránt, hogy azok új kivitelben is megtalálhatóak Nálunk. Ezek van úgy, hogy teljesen új anyagból, vagy esetleg régi fa szúmentesített – szárított darabjaiból készülnek el. A bútorok felújításának menete mindig változó, ez attól függ milyen állapotban kerül fellelésre az adott darab. Van olyan bútor, aminél az elejétől a végégig követjük a munkafolyamatot az asztalosmunka kezdetével, de van olyan is amikor szép állapotban lévő kész bútort értékesítünk. A leggyakrabban az utolsó 30-40% -ot tesszük bele a munka folyamatába, ami a csiszolást, felületkezelést, vaxolást, festést, tárolást és csomagolást meríti ki.

Bútoraink és kiegészítőink több „név” alatt találhatóak az oldalon (Remekkredenc, Lócaporta, Ólajtó, Tükröm-tükröm, Vásznak). A közösségi médiában ( Facebook ) is ezen nevek alatt találtok ránk. A „Mívesbútor” ezen alcsoportok gyűjtőtégelye lett ami a honlappal együtt született. Kívánunk a rusztikus bútor szerelmeseinek kellemes böngészést és azt,hogy találják meg azt a darabot, darabokat a bútorok között amik a szívükhöz legközelebb állnak!

Egy kedves szlogenünkkel búcsúznánk, ami így hangzik: „Nem az ember találja meg a lócáját,hanem a lóca a gazdáját.. „ Kellemes böngészést és nézelődést kívánunk honlapunkon és miután megtetszett egy darab,szívesen várjuk Önöket / Benneteket / Nálunk Solymáron!

 

Tisztelettel: Panyi Imre