Üdvözöljük minden kedves (leendő) Vásárlónkat, Látogatónkat!

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az oldalon lévő bútorok száma és fajtái megközelítőleg sem merítik ki raktárkészletünket.
A bútorok egy része ugyanis nem kerül feltöltésre idő hiányában.

Facebook oldalunkon viszont minden aktualitás megtalálható:

Lócaporta

Ha valami miatt nem elérhető az oldal, kérjük Önöket, keressenek minket telefonon vagy érdeklődjenek emailben.

Egyedi méretre is készítünk bútorokat. Ehhez szükségünk van tervrajzra és a pontos méretekre, az árajánlat elkészítése miatt.

Mivel fa bútorokkal foglalkozunk, egy nagyon fontos információt szeretnénk Önökkel megosztani még a bútor(ok) megvásárlása előtt:  A BÚTOROK ÚJ LAKHELYÉN LÉVŐ PÁRATARTALOM IDEÁLIS MÉRTÉKEN TARTÁSA NAGYON FONTOS A FA MINŐSÉGÉNEK MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN!

Egy 15-23°C-os lakásban, házban 50-60% közötti relatív páratartalom mondható megfelelőnek. Ennek figyelembevételével döntsenek fa bútor vásárlása mellett! A berendezési tárgyak minőségmegóvásánál még fontosabb az Önök egészségének megőrzése, amire szintén kihat a nem megfelelő érték. Párásító készülék beszerzésével viszont ez a probléma könnyen orvosolható. 

 

Kedves Látogató!

 

Amikor 1996-ban gépészmérnökként végeztem, nem gondoltam volna, hogy az azóta eltelt évek alatt egyre közelebb kerülök ahhoz a munkához, ami minden nap örömmel tölti el szívemet. Az elmúlt időben tevékenykedtem belsőépítészeti feladatokban, lakás- és házfelújításokban, lakberendezési és épületszobrász vállalkozásban és nem utolsó sorban bútorfelújításban. Ez a folyamat segítséget adott abban, hogy lássam egy bútor megszületésének, elhasználódásának, halálának és feltámadásának pillanatait. Európai lakberendezési kiállítások (Verona,Brüsszel,Antwerpen…stb) és nyugat-európai bútoripari vállalkozások látogatásával össze tudtam kapcsolni a mai modern értékrendet az emberek hagyománytiszteletével és azokkal a népi motívumokkal, amikre a mai ember szomjúhozik nap mint nap.

Oldalunk és egyben missziónk a célból született, hogy segítse egymásra találni a megmentett, felújított, régi bútorokat és azokat, akik szeretik ezt a rusztikus, időnként újragondolt formavilágot. Az elmúlt időben akkora kereslet mutatkozott egyes darabok iránt, hogy azok új kivitelben is megtalálhatóak Nálunk. Ezek vagy teljesen új anyagból, vagy esetleg régi fa szúmentesített – szárított darabjaiból készülnek el. A bútorok felújításának menete mindig változó, ez attól függ, milyen állapotban kerül fellelésre az adott darab. Van olyan bútor, aminél az elejétől a végéig követjük a munkafolyamatot az asztalosmunka kezdetével, de van olyan is, amikor szép állapotban lévő kész bútort értékesítünk. A leggyakrabban az utolsó 30-40% -ot tesszük bele a munka folyamatába, ami a csiszolást, felületkezelést, vaxolást, festést, tárolást és csomagolást meríti ki.

Egy kedves szlogenünkkel búcsúznánk, ami így hangzik: „Nem az ember találja meg a lócáját, hanem a lóca a gazdáját.”

Kellemes böngészést kívánunk honlapunkon és miután megtetszett egy darab, szívesen várjuk Önöket / Benneteket Nálunk Pilisjászfalun! Egy mezőgazdasági telephelyen vagyunk, érkezés előtt érdemes tőlünk segítséget kérni telefonon a pontos helymeghatározás miatt.

 

Tisztelettel: Panyi Imre és a Míves Bútor – Lócaporta Csapata